söndag, 10 december 2023, 10:36

Reflektion över fotbollsåret.

Det börjar närma sig slutet för fotbollsåret och tänkte reflektera lite över mitt fotograferande.

Tanken var egentligen att följa Säffle SK Dam i division 1. Men så kom det en pandemi som ställde till det. När säsongen ändå kom igång var det inte tillåtet med publik. Jag ringde förbundet och kollade vad de ansåg om fotografer och det såg de inget problem med då de räknades till funktionärer.

Skaffade en varselväst med texten FOTO på, kan tyckas onödigt då ingen annan fotograf verkar använda det på de matcher jag har varit på. Men de domare jag pratat med verkar uppskatta det då de vet vad man gör och varför.

Klubbarna verkade uppskatta att man kom och fotograferade på deras matcher också för hittills har jag inte blivit nekad. Det är gissningsvis svårare när man går högre upp i divisionerna där måste man söka ackreditering i förväg.

Det blev väldigt mycket mer fotograferande än jag från början tänkt under året. Jag har hittills fotograferat 46 matcher och tagit total 28102 stycken bilder och publicerat 702 av dessa.

Min plan för året var att ta något färre bilder per match än tidigare och att fler av dem skulle vara bra. Men det blev inte riktigt så, 611 bilder/match blev det i genomsnitt vilket är ungefär som tidigare år. Men med tanke på att min gamla kamera tar 5 bilder per sekund och min nya tar 8 så har jag nog blivit lite bättre på att ta bilder när det är något intressant som händer.

Jag tycker att jag idag har högre krav på vad som är en bra bild och att jag när jag lämnar en match idag har något fler bra bilder än tidigare så jag tror jag har utvecklats vilket var mitt personliga mål. Så trotts en väldigt konstig fotbollssäsong är jag nöjd!

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till Klubbarna som låtit mig komma på deras matcher. Samt ett lika stort tack till spelare, ledare och domare som fått agera måltavla för min kamera!

Nya mål? Jo det borde man ha men jag vet inte riktigt vad ännu. Har funderat på att försöka fotografera lite andra sporter också. Kanske inte följa en hel säsong utan bara någon match eller tävling. Under vintern kanske man skulle försöka fotografera Innebandy eller Bowling. Folkrace har jag funderat på länge, det borde gå att få häftiga bilder.