Säffle SK 1 – IF Karlstad 4

Att möta IF Karlstad har inte varit roligt historiskt och förhoppningen denna gång var att slippa skador i laget. Det kanske låter lite hårt men det började förra året då IF Karlstad startade som klubb (en sammanslagning av Kalrstad BK och Carlstad United vill jag minnas att det var. Vi skulle spela en träningsmatch på bortaplan och det slutade med att IF Karlstad hade 2 spelare med rött kort. Nästa match var hemmamatch och inte heller det var en trevlig match, det var uppenbarligen så att vissa spelare gick in för att skada sin motståndare. Tyvärr tycker jag inte att domaren lyckas med sin uppgift. Den tredje matchen var även den borta, som vanligt ständigt klagande på domslut och knuffar i ryggen samt en del glidtacklingar med dobbarna först. Efter matchen berömer jag domaren halft ironiskt och halft på allvar för hans tålamod. Svaret blev att ja egentligen skulle spelare x inte ha spelat andra halvlek och spelare y… Här följer han med IF Karlstads tränare när han pratar så jag hör inte resten. Jag kan tycka att det är konstigt att vi har större tolerans för fult spel och grovt språk på ungdomsmatcher än för vuxna, det borde vara tvärt om men visst det är ofta dommare under utbildning. Därför tycker jag att ledarna i dagens fotbollslag måste ta ett större ansvar och plocka ut spelare som beter sig illa. De tre matcher Säffle SK och IF Karlstad har alla haft samma mönster så frågan inför dagens match var om vi skulle få någon skadad. Första halvlek spelar Karlstad bra fotboll och med några undantag så är det just spel tycker jag. Karlstad tar rättvist ledningen och i halvlek står det 1-2. Adam blir visserligen skadad i första halvlek och får byta men kommer in effter ca tjugo minuter igen. I andra halvlek blir det tuffare och fulare spel ju mer matchen går Karlstad får in ytterligare två mål. Säffle brukar inte spela fult men de tar effter mer och mer och sista fem är tråkigt att titta på. Tycker att Säffles spelare beter sig illa på slutet och skäms! Alexander i Säffle drar dessutom på sig två gula kort, ett för att sparka bort bollen och ett för att ifrågasätta domaren. Lite kul var det dock att några i IF Karlstad växlade lite ord med mig när de värmde upp där jag satt och fotade, tyvärr lyckades jag inte få någon bra bild på dem när de var på planen. Karlstad var det bättre laget och vann rättvist och det var nog bra träning för Säffle killarna att få spela mot ett fysiskt lag när flera av dem förmodligen kommer spela i division sex och möjligen även i division fyra under året.

Här är glidtackling med dobbarna först och stämpling som resulterar i att Adam får ga av planen
Om det var med flit eller inte får var och en bilda sig en egen uppfattning om. Dommaren valde att ge fördel men då Säffle förlorade bollen så blev det frispark men inget kort.
Qutaiba är nära att få in bollen men Karlstad fredar sitt mål.
Muhedin gör mål för andra matchen i rad och gör sig bra som anfallare, mycket bättre än på mittfältet är min åsikt.
Mio är först och nickar in bollen mot Felix (utanför bild).